NIS2

Europese richtlijn voor IT-security

NIS2

Margo Sportel LLB

Security Consultant

Neem Contact Op

Voor veel bedrijven gaat de NIS2 verandering brengen in hoe ze om moeten gaan met IT-security. Wij kijken of uw bedrijf moet voldoen aan de NIS2 en welke maatregelen u zou moeten treffen om aan deze Europese richtlijn te voldoen.

NIS2 in het kort

De NIS2 is een richtlijn die regels opstelt voor organisaties in de Europese Unie. Het doel van de richtlijn is de weerbaarheid van deze organisaties tegen digitale dreigingen, zoals hackers en malware, te vergroten.

De NIS2 geldt sowieso voor bedrijven met meer dan 250 medewerkers. Voor organisaties met minder dan 250 medewerkers maakt de NIS2 onderscheid in twee groepen: zeer kritieke sectoren en andere kritieke sectoren. Bedrijven in deze sectoren met meer dan 50 medewerkers Ć³f een minimale jaaromzet en balanstotaal van 10 miljoen, zijn verplicht te voldoen aan NIS2.

Meer weten over de achtergrond van NIS2? Lees dan ons artikel ‘Klaar voor NIS2?

Waar wij bij helpen

Als eerste is het belangrijk om te weten of er vanwege de NIS2 iets verandert voor uw organisatie. Wij helpen u gratis op weg door:

  1. Te onderzoeken of de NIS2 geldt voor uw organisatie. En zo ja;
  2. Te onderzoeken welke impact dit heeft op uw organisatie.

Dus ook als u weet dat de NIS2 van toepassing is op uw bedrijf, helpen wij u met de vervolgstappen. We kijken hierbij naar uw huidige informatiebeveiligingsbeleid en de aanpassingen die nodig zijn om overeen te komen met de NIS2.

Zodra u weet waar uw organisatie aan toe is, kijken wij samen verder hoe we het informatiebeveiligingsbeleid zo inrichten dat hij voldoet aan de NIS2.

Veelgestelde vragen

Vanaf wanneer geldt de NIS2?

De NIS2 geldt vanaf eind 2024. Vermoedelijk treedt de richtlijn vanaf oktober 2024 in werking.