ISO 27001

Implementatie, audits en onderhoud van uw ISMS.

ISO 27001
Close-up Ad van t Hoenderdal

Ad van ‘t Hoenderdal MSc

Senior Cyber Security Specialist

Neem Contact Op

ISO 27001 implementeren of hercertificeren?

Hiervoor bieden we tijdelijk een impact audit aan. Een van onze senior consultants voert een versnelde audit uit zodat u weet welke impact de implementatie of hercertificering heeft op uw organisatie.

Audit aanvragen

Voor elke organisatie – ongeacht de grootte en sector – biedt ISO/IEC 27001 een sterke basis voor een allesomvattende informatiebeveiligingsstrategie. De norm schetst een best practice ISMS-kader om risico’s te beperken en gegevens te beveiligen door middel van bewezen en aantoonbare beveiligingsmaatregelen. Compliance met ISO 27001 toont aan dat u over de maatregelen beschikt om de informatie van uw organisatie – en die van uw klanten – te beschermen tegen een steeds complexer wordend bedreigingslandschap.

ISO 27001 implementatie

Het implementeren van een ISMS en het bereiken van ISO 27001-compliance is voor de meeste organisaties een behoorlijke onderneming. Ons team van geaccrediteerde IT-auditors heeft uitgebreide ervaring in het helpen van organisaties bij het implementeren van ISO 27001. Wij bieden een scala aan diensten om uw ISMS-implementatie te ondersteunen, waaronder:

 • Advies en begeleiding bij de ISO 27001-norm en het ISMS-implementatieproces
 • Uitvoeren van een gap-analyse om gebieden te identificeren die voor verbetering vatbaar zijn in uw huidige informatiebeveiligingspraktijken
 • Ontwikkelen en implementeren van beleid en procedures om te voldoen aan de vereisten van ISO 27001
 • Training geven aan uw team over best practices op het gebied van informatiebeveiliging
 • Ondersteuning bij het interne auditproces en voorbereiden op externe certificeringsaudits

Risicoanalyse

Bent u de implementatie aan het voorbereiden? Gebruik dan onze Risicoanalysetool. Hiermee creeërt u eenvoudig een overzicht van de belangrijkste risico’s voor uw organisatie.

iso 27001 risicoanalysetool

Interne audit

Een ISO 27001-beheersysteem voor informatiebeveiliging is een systematische en proactieve benadering voor het effectief beheren van risico’s voor de vertrouwelijke informatie van een organisatie. Veel organisaties kiezen ervoor om de best practices van ISO 27001 voor beveiliging toe te passen wanneer ze worden geconfronteerd met de uitdagingen van het beheren van risico’s voor informatiebeveiliging. ISO 27001 is ontworpen om organisaties te helpen bij het beschermen van gevoelige informatie tegen onbevoegde toegang.

Een ISO 27001 interne audit is een proces dat wordt gebruikt om te evalueren of een organisatie voldoet aan de norm. Een gecertificeerde auditor onderzoekt het beheersysteem voor informatiebeveiliging (ISMS) van uw organisatie om te bepalen of het voldoet aan de nalevingseisen. Hiermee bieden we inzicht in de kleinste (maar niettemin belangrijke) details met betrekking tot ISO 27001, en hoe deze zich verhouden met de processen en activiteiten binnen uw organisatie.

1500

In totaal hebben onze consultants meer dan 1500 interne audits uitgevoerd

ISO 27001 beheer

Heeft u een ISO 27001 certificering? Dan wilt u deze behouden. Hiervoor moet u het opgestelde informatiebeveiligingsbeleid naleven en actueel houden. U kunt dit aan ons uitbesteden door gebruik te maken van onze dienstverlening ISO 27001 beheer.

Als u gebruik maakt van ISO 27001 beheer heeft u geen omkijken meer naar uw certificering. Het naleven en updaten van uw informatiebeveiligingsbeleid nemen we uit handen.

Wij zorgen onder andere voor:

 • De planning en begeleiding van interne audits
 • De voorbereiding op externe audits
 • Het oppakken en afhandelen van security incidenten conform richtlijnen uit beleid
 • De voorbereiding en uitvoering van kwartaaloverleggen
 • Het implementeren van nieuwe regelgeving
 • Gevorderd cyber security awareness niveau binnen uw organisatie

Veelgestelde vragen

Hoe behaal ik een ISO 27001 certificering?

Om aan te tonen dat uw organisatie voldoet aan de ISO 27001 kunt u na de implementatie een certificaat aanvragen. Dit doet u door uw informatiebeveiliging te laten controleren door een gecertificeerde organisatie. Onze implementatie wordt gedaan onder toezicht van een gecertificeerd auditor zodat deze in lijn ligt met de punten waarop die organisatie controleert.

Wat zijn de kosten van ISO 27001?

Bent u aan het voorbereiden op hercertificering en wilt u een interne audit uit laten voeren? Dit kan vanaf €6000. Het implementeren van ISO 27001 informatiebeveiligingsbeleid kan vanaf €9500.

Hoe ziet het implementatieproces eruit?

De begeleiding begint met een kick-off om het implementatieproces te doorlopen. We zorgen we dat uw medewerkers zo normaal mogelijk hun werk kunnen doen, zonder overlast te ervaren van het implementatieproces. Na de kick-off starten we met een risicobeoordeling om de informatiebeveiliging van uw organisatie te peilen. Aan de hand van de nulmeting wordt een beleid opgesteld. Hierin staan de maatregelen die getroffen moeten worden om uw informatiebeveiliging aan de ISO-normen te laten voldoen. Dit gebeurt aan de hand van een ISMS (Information Security Management System). Vervolgens start de implementatie van operationele maatregelen waarmee we de informatiebeveiliging verhogen. Deze wordt zelfstandig door uw organisatie uitgevoerd en in opvolgende afspraken door ons gecontroleerd. De implementatie wordt na afloop gecontroleerd door middel van een interne audit. Hierna kunt u door een certificerende instantie een certificeringsaudit laten uitvoeren.