Datamasking

Anonimiseer data in uw testomgeving

Applicaties testen met echte persoonsgegevens? Ons datamasker maskeert uw productiedata zodat u deze kunt gebruiken in uw testomgeving. Zo kunt u optimaal testen zonder beveiligingsrisico’s.

  Testen met productiedata

  Software test je het liefst met data uit je productieomgeving. Indien deze data persoonsgegevens bevatten, vergroot dit de kans op een datalek. Ons datamasker zorgt dat de data in uw testomgeving wordt gemaskeerd. Zo blijft de data volledig functioneel om mee te testen, maar is het onbruikbaar in handen van derden.

  • Testen met alle scenario’s uit productieomgeving
  • Geen risico tot lekken persoonsgegevens
  • Geen toestemming van gebruikers nodig

  Support en training

  Onze developers implementeren het datamasker in uw omgeving. De gebruikers krijgen een jaarlijkse training en toegang tot onze support. Updates worden kosteloos doorgevoerd.

  Demo aanvragen

  FAQ

  Hoe werkt het maskeren van de data?

  Anonimiseren

  Bij het anonimiseren van persoonsgegevens is het onmogelijk om de gemaskeerde data terug te zetten naar de originele data. Dit is noodzakelijk in situaties waar testers en ontwikkelaars geen toestemming hebben om persoonsgegevens in te zien. De nieuwe AVG geeft aan dat organisaties in deze situaties alleen compliant zijn wanneer zij geanonimiseerde testomgevingen gebruiken.

  Pseudonimiseren

  Soms is het wenselijk om gegevens te kunnen herleiden nadat ze gemaskeerd zijn. Dit pseudonimiseren gebeurt dan door persoonsgegevens te vervangen door zogenaamde synoniemen. Deze synoniemen kunnen dan weer worden omgezet naar werkelijke persoonsgegevens.

  Contact

   Marcel Dusink - ISO auditor
   Tjardo Douwstra

   Business Consultant